• CRISP Work Package 5 - Top quality trawl captured fish 

      Olsen, Stein Harris; Nilsen, Heidi; Larssen, Kjell; Svalheim, Ragnhild Aven; Midling, Kjell Øyvind (Conference object; Konferansebidrag, 2016-08-16)
      The overall goal for CRISP (WP 5) is to contribute to, and develop, the competitive power of the trawling fleet by implement new technology and knowledge. The focus is on the processing, from when the fish is in the trawl at the seabed until the processed and finished raw material is packed and in storage.
    • Teknologi for automatisk sortering av tørrfisk 

      Nilsen, Heidi; Ortega, Samuel; Nyrud, Thomas; Karlsen, Amanda Katrine; Lindberg, Stein-Kato; Heia, Karsten; Joensen, Sjúrður (Research report; Forskningsrapport, 2024-04-15)
      Tørking av fisk ute på hjell er en tradisjonell og mye brukt metode for konservering av fisk. Kvaliteten på sluttproduktet blir i stor grad avhengig av værforhold under tørking og kvaliteten på råstoffet som henges. Når fisken tørkes ute blir den utsatt for variasjon i temperatur, vind, sol og fuktighet. Til sammen gir dette en tørket og modnet fisk som har karakteristisk lukt, smak og konsistens. ...
    • Verktøy for å måle fiskekvalitet - basert på forbrukernes oppfatning (Fase 1 – Forprosjekt). Sluttrapport 

      Nilsen, Heidi; Esaiassen, Margrethe; Østli, Jens; Nøstvold, Bjørg Helen; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Reynisson, Eyjólfur; Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten (Research report; Forskningsrapport, 2014-10-16)
      Ved å ha et enkelt verktøy til bruk ved vurdering av kvalitet på fisk i disk kan man sikre at fisk som tilbys forbrukerne har god kvalitet. Det er imidlertid vanskelig å måle fiskekvalitet. Samtidig er det behov for et verktøy for å evaluere kvaliteten på fisken som omsettes. Butikkansatte har behov for å vurdere om fisken holder god nok kvalitet ved mottak og når den skal legges i disken. Mattilsynet ...